Toernooien

Basketbal is een sport die over de gehele wereld wordt gespeeld. In veel landen zijn er een aantal teams te vinden die onderling een competitie spelen. De bekendste competitie is de Amerikaanse NBA. Ook in Nederland is er een basketbal competitie met een aantal teams verspreid over het hele land.

De Amerikaanse NBA

De grootste en meest bekende profcompetitie is de NBA. Deze staat voor de National Basketball Association. De NBA bestaat uit 30 basketbalteams, waaronder één Canadees team. Deze competitie is onderverdeeld in een Western Conferens en Eastern Conference. Deze kunnen ieder ook weer onderverdeeld worden in drie Divisions met elk 5 teams. In het reguliere seizoen speelt elk team 82 wedstrijden. Daarnaast strijden de acht beste teams uit iedere Confernce in de play-offs voor de eindoverwinning. Het team met de meeste NBA-titels tot nu toe zijn de Boston Celtics met 17 kampioenschappen. Daarnaast zijn er ook nog allerlei individuele prijzen voor de spelers en coaches van de teams. De belangrijkste en meest gewilde prijs is die voor meest waardevolle speler, ofwel de NBA Most Valuable Player Award.

De Nederlandse competitie

Ook in Nederland vindt er een basketbalcompetitie plaats tussen de verschillende teams. Deze competitie wordt de Dutch Basketball League genoemd. In het begin wonnen vooral Amsterdamse ploegen deze competitie, hier kwam echter verandering in toen in 1967 SVE Utrecht de competitie won als eerste niet Amsterdamse ploeg. Op dit moment zijn er 9 teams actief in deze competitie. Deze komen uit allerlei verschillende plaatsen, zoals Groningen, Rotterdam, Den Bosch en Weert. De Play-Offs zijn in 2012 gewonnen door EiffelTowers in Den Bosch.Basketbal is een sport die over de gehele wereld wordt gespeeld. In veel landen zijn er een aantal teams te vinden die onderling een competitie spelen. De bekendste competitie is de Amerikaanse NBA. Ook in Nederland is er een basketbal competitie met een aantal teams verspreid over het hele land.

Artikelen

Basketbal spelers

Categorie: Toernooien / 12-09-2013 11:57

Een van de bekendste spelers die we uit de geschiedenis kennen is Michael Jordan, zijn carrière begon in 1984 en eindigde in 2003. Met zijn lengte van 1,98 meter heeft hij zichzelf en zijn team naar veel overwinningen geholpen. Tegenwoordig zijn vooral zijn schoenen bekend onder de jeugd die naar zijn achternaam dragen.

De

Lees meer...

Europees kampioenschap

Categorie: Toernooien / 23-05-2013 14:46

Eurobasket

Naast het feit dat er iedere 4 jaar een wereldkampioenschap basketbal wordt georganiseerd voor alle landen verspreid over de gehele wereld, wordt er ook eens in de 2 jaar een Europees kampioenschap gehouden, waar logischerwijs uitsluitend Europese landen aan mogen deelnemen. Voor zowel de vrouwen als de mannen wordt er

Lees meer...

Wereldkampioenschap

Categorie: Toernooien / 23-05-2013 14:45

Het Wereldkampioenschap

Niet alleen in het voetbal, maar ook in het basketbal bestaat er een wereldkampioenschap. In Nederland is dit toernooi niet zo heel bekend, terwijl mensen in andere landen dit het leukste kampioenschap ter wereld vinden. Dit basketbal kampioenschap wordt ééns in de vier jaar gehouden en wordt

Lees meer...