Basketbal spelers

Geplaatst op: 12-09-2013

Een van de bekendste spelers die we uit de geschiedenis kennen is Michael Jordan, zijn carrière begon in 1984 en eindigde in 2003. Met zijn lengte van 1,98 meter heeft hij zichzelf en zijn team naar veel overwinningen geholpen. Tegenwoordig zijn vooral zijn schoenen bekend onder de jeugd die naar zijn achternaam dragen.

De opvolger Lebron James

Een goede opvolger van Michael Jordan is natuurlijk Lebron James die een groot speler is in de NBA. Na een moeilijke jeugd heeft hij het ver kunnen schoppen in de sport. Al vanaf zijn higschool jaren werd hij in de gaten gehouden door scouts doordat hij zijn highschool team op de kaart heeft kunnen zetten. LeBron James was niet alleen actief bij het basketbal team maar beoefende ook American football, waarin hij ook schitterde, daarom hadden veel mensen hem dan ook graag in deze competitie willen zien doorgroeien.  Tegenwoordig speelt hij bij Miami Heat met wie hij in 2012 NBA champion werd en ook gekozen werd als meest waardevolle speler van de finale.

Onze Nederlandse topper

Rik Smits is de best betaalde profsporter van Nederland en was actief voor het Amerikaanse team Indiana Pacers van 1988 tot 2000. Hij was vroeger actief als basketballer in Nederland maar werd als niet goed genoeg bestempeld om in nationale team te kunnen spelen. Hij vertrok hierna naar Amerika voor zijn studie en bloeide daar uit tot een professionele basketballer waardoor hij een contract kreeg aangeboden door Indiana Pacers nadat hij zijn studie had afgerond. Sindsdien is hij alleen maar gegroeid en had hij besloten om in 2000 een punt te zetten achter zijn carrière. Hij is nog gekozen voor het all star team van Pacers, deze bevatten de beste spelers aller tijden.