Weddenschappen op sport: basketbal wedstrijden

Sport weddenschappen worden voor vele verschillende sporten aangeboden. Niet alleen bekende sporten zoals voetbal, tennis en basketbal bieden online mogelijkheden voor het wedden op sport, maar ook minder bekende sporten zoals ijshockey, darts en cricket zijn te voorspellen via sport weddenschappen. Sport weddenschappen blijven een kansspel. Je kunt kijken naar eerdere resultaten van het lopende seizoen en andere analyses om een beeld te krijgen van het te verwachten resultaat, echter kan een dergelijke wedstrijd in de praktijk heel anders uitwijzen. Gokken op sport, bijvoorbeeld op basketbal wedstrijden, kan onder andere zijn gericht op het raden van uitslagen, eindstanden, topscorers etc.

Wedden op basketbal wedstrijden

Wereldwijd zijn er vele mogelijkheden voor het wedden op basketbal wedstrijden. Niet alle competities zijn echter voor iedereen bekend. In Nederland zijn voornamelijk basketbal weddenschappen betreffende de NBA en de Dutch Basketbal League populair, maar ook de WNBA (Amerikaans vrouwen basketbal), de NCAA (Amerikaanse college competitie) en de Eurobasket hebben weddenschap mogelijkheden.

Basketbal weddenschappen betreffen veelal moneyline, handicap en over of under weddenschappen. Moneyline betreft het voorspellen van de winnaar van een basketbal wedstrijd. Bij handicap weddenschappen krijgen basketbal teams een virtuele voorsprong of achterstand. Over en under weddenschappen richten zich op het aantal punten dat een team scoort. Kijk alvorens een wedstrijd begint wel of alle spelers aanwezig zijn. Dit kan immers de winkans bij een weddenschap beïnvloeden.

Basketbal weddenschappen worden steeds spannender

Tegenwoordig is er in de NBA veel competitie tussen de verschillende teams. Waar in de jaren '70 de Boston Celtics de competitie nog domineerde, worden tegenwoordig zelden teams meerdere jaren achter elkaar kampioen. De laatste jaren hebben onder andere de Golden State Warriors, de Cleveland Cavaliers, de San Antonio Spurs, Miami Heat en de Dallas Mavericks de titel binnengehaald. Ook in de Dutch Basketbal League wordt het kampioenschap niet vanzelfsprekend door één team gewonnen. De laatste jaren waren er titels voor Groningen, Den Bosch en Leiden. Hierdoor is de wereld van basketbal weddenschappen alleen maar spannender geworden. Meer weten? Kijk dan bijvoorbeeld op: