Wereldkampioenschap

Geplaatst op: 23-05-2013

Het Wereldkampioenschap

Niet alleen in het voetbal, maar ook in het basketbal bestaat er een wereldkampioenschap. In Nederland is dit toernooi niet zo heel bekend, terwijl mensen in andere landen dit het leukste kampioenschap ter wereld vinden. Dit basketbal kampioenschap wordt ééns in de vier jaar gehouden en wordt zodoende pas in 2014 weer georganiseerd. Dit kampioenschap wordt in vele landen het FIBA World Championship genoemd. In totaal nemen er 24 verschillende landen, verspreid over de gehele wereld, deel aan dit kampioenschap. Deze landen kunnen zich op verschillende manieren kwalificeren. Zo komen er 6 teams uit Europa, 3 uit Afrika, 3 uit Azië, 4 uit Noord- en Zuid-Amerika, en 2 uit Oceanië. Daarnaast mogen het gastland en de winnaar van de Olympische Spelen ook deelnemen. Als laatste geeft de FIBA zelf nog 4 zogenoemde wild cards weg, waardoor het totaal uiteindelijk op 24 komt.

Mannen en vrouwen

Voor zowel de mannenteams als voor de vrouwenteams wordt er een apart kampioenschap georganiseerd. Deze twee kampioenschappen worden, in tegenstelling tot vele andere sporten, in hetzelfde jaar georganiseerd, maar hebben wel beide een ander gastland. Een ander verschil is dat  het mannenkampioenschap uit 24 verschillende teams bestaat en dat het vrouwenkampioenschap maar 16 landen telt. Dit heeft voornamelijk te maken met het feit dat basketbal voor vrouwen in andere landen nog niet zo populair is als in andere landen zoals de Verenigde Staten  Tijdens de periode dat dit kampioenschap plaatsvindt, gaat er zowel veel aandacht uit naar de mannen als naar de vrouwen. Het aankomende kampioenschap, in het jaar 2014, zal voor de mannen in het land Spanje plaatsvinden en voor de vrouwen in Turkije.

Populariteit

Het Wereld kampioenschap basketbal is in Nederland alleen via een betaalzender te zien. Daardoor lijkt het voor de niet liefhebber niet zo'n groot evenement. Echter, dit is maar schijn. Het WK basketball behoord tot een van de grootste sportevenementen ter wereld. Er zijn alleen al honderden journalisten van over de hele wereld die alle nieuws bijhouden. Bezoek een willekeurige online bookmaker via onlinewedden.nu en je zult zien hoeveel weddenschappen er alleen al op de uitslagen worden geplaatst. Tip van ons: Er zijn een aantal van deze bookmakers die gratis live-streams van de wedstrijden aanbieden. Het enige dat je hoeft te doen is een account te openen en alles is voor je te volgen. Het gaat om hoogstaande wedstrijden dus ze zijn zeker allemaal het bekijken waard.